Lássuk mi vár rád ezen a héten az Ernst Múzeumban!

Ezen a héten is sokszínű programkínálatból válogathatsz:

Március 7-én, 19 órától a Négy éjszaka Annával című lengyel filmet vetítjük. A filmet bemutatja: Cieklisnski Sándor filmesztéta

A világhírű rendező, Jerzy Skolimowski tizenhét év hallgatás után forgatott filmjében a kisvárosi szemétégető alkalmazottja, Leon szerelmes lesz egy ápolónőbe, akit megszállottan próbál megközelíteni. Éjjelente az ablakon keresztül bemászik a szobájába és hosszú órákat tölt el az alvó nő mellett. Látogatásai során egyre nagyobb bátorságra tesz szert ebben az abszurd helyzetben. A rendezés a francia „Le Monde” jellemzése szerint a szürreális thriller hangulatát ötvözi a tragikomikus farce-szal, miközben Alfred Hitchcock és Bruno Daumont filmjeinek egyértelmű hatását érezzük.

Március 9., 19 óra: Nőnem- nők nőkről

Soron következő irodalmi beszélgetésünkön női írók, költők műveik tükrében mutatják be, hogy milyennek látják a gyengébbik nem életét, annak minden szépségével és nehézségével.
Felolvasnak: Bán Zsófia, Forgács Zsuzsa, Kiss Noémi
Moderátor: Kukorelly Endre
Fellép: Víg Mihály

Belépő: 500 Ft

Az estek a Szépírók Társaságával együttműködésben jöttek létre.

Március 10-én, 19 órától Gergye Krisztián eltáncolja azt, ami mindannyiunk életének része!
A test, az erotika és az intimitás lesz témája a táncos performanszának, melyet a lengyel művésznő fotói inspiráltak!

Belépő: 900 Ft

Vasárnap pedig a tárlatvezetések napja, így március 11-én 16 órától Somogyi Rohonczy Zsófia vezeti körbe az érdeklődőket a lengyel művésznő kiállításán.

A tárlatvezetésen való részvétel érvényes belépőjeggyel ingyenes!

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: