Újragondolt hagyomány A Derkovits-ösztöndíjasok 2012-es beszámoló kiállítása

Idén is bemutatják a Derkovits-ösztöndíjasok friss, az elmúlt egy évben megalkotott műveiket. Gyere el Te is, hogy megismerd a 26 művész legújabb alkotásait.

Kiállító művészek: Albert Ádám, Blahó Borbála, Borsos János, Czene Márta, Csákány István, Esterházy Marcell, Fodor János, Fülöp Gábor, Hatházi László András, Horváth Roland, Kerezsi Nemere, Khoór Lilla, Kis Endre, Koralevics Rita, Korcsmár Eszter, László Gergely, Németh Marcell, Rolik Ádám, Sipos Eszter, Soós Katalin, Süli-Zakar Szabolcs, Szabó Eszter, Szabó Éva Eszter, Szabó Klára Petra, Takács Szilvia, Tóth Angelika

Kurátor: Készman József

Megnyitó: 2012. április 5., 18 óra

A tárlatot megnyitja: Radics Márk, az FKSE elnöke illetve Gerber Pál festőművész.

A Derkovits Gyuláról elnevezett alkotói ösztöndíj immár több mint fél évszázada – az egykori ideológiai teher ellenére – a fiatal művészgenerációk legfontosabb, a független alkotómunkát lehetővé tevő támogatása. A közel harminc kiállító stilárisan és műfajilag is sokszínű vizuális élményt nyújt a tárlat látogatóinak, átfogó képet adva a 35 év alatti alkotókat foglalkoztató művészeti kérdésekről és jelenségekről, az őket érő hatásokról.

A beszámoló kiállítás megvalósítója, valamint a pályázatokról döntő kuratóriumi ülés lebonyolítója hagyományosan a Műcsarnok, helyszíne az Ernst Múzeum.
Az idei évben három évfolyam összesen 26 alkotója állítja ki munkáit a bemutatón.

A kiállítást Zaid Sethi, Magyarországon élő fotóművész ösztöndíjasokról készített porté-sorozata egészíti ki.

A kiállításhoz kapcsolódóan szakmai előadást és beszélgetést szervezünk, melynek témája az önmarketing a mai magyar képzőművészeti piacon! Részletek a kísérőprogramok menüpont alatt!

%d blogger ezt kedveli: