Jövő héttől ismét kiállítással várunk az Ernst Múzeumban!

Május 3-án, 18 órakor nyílik Kelemen Károly Átfestett ikonok című kiállítása az Ernst Múzeumban.

De ki is Kelemen Károly?

Kelemen Károly festő, szobrász.

1974-ben végezte el a Magyar Képzőművészeti Főiskolát. Korai radírfestményeivel vált híressé, melyek alapjai reprodukciókban megjelenő képmások. Egymásra halmozott vonalak festői gesztusával sajátítja el, dolgozza fel, alakítja át a nemzetközi avantgárd jeles személyiségeinek portréit, akcióit és műveit (Duchamp als Rose Selavy, Beuys fojtogatás – ego tetoválás, 1980.)

1982-től alakítja ki újeklektikus stílusát, mely a művészettörténeti tradíció különböző rétegeit, kompozíciós toposzait egyesíti. Többek közt Poussin, Ingres, Cézanne, Picasso, Giorgio de Chirico, Nolde inspirálja. A manierista, barokk vagy tizenkilencedik századi motívumokat expresszionista, kubista és futurista festésmóddal jeleníti meg szürreális hatású, fantasztikus kompozíciókban, groteszk és abszurd jelentésekkel felruházva.

(forrás:http://www.kormendigaleria.hu/muvesz/kelemen_karoly.html)

1979-ben volt első egyéni kiállítása a Stúdió Galériában. 1981-ben Aranypaletta-díjat nyert a dél-franciaországi Cagnes-sur-Merben rendezett Nemzetközi Festészeti Fesztiválon. Az ott bemutatott Radírképeket a Dorottya Galériában is kiállította. 1986-ban szerepelt a Velencei Biennálén. 1993-ban a Dovin Galériában nyílt egyéni kiállítása. Alkotásai láthatók a Magyar Nemzeti Galériában, vidéki gyűjteményekben, valamint németországi és ausztriai képtárakban. Számos művészeti írása, videófilmje ismert.

A kiállításról többet megtudhatsz ITT!

 

 

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: