Hautzinger (A) – Hirt (D) – Sőrés (H) improvizatív zene mackóra!

2012. május 25., péntek, 19 óra

Hautzinger (A) – Hirt (D) – Sőrés (H)

improvizatív zene

Belépő: 900 Ft

Franz Hautzinger – negyedes trombita

“Hautzinger sajátságos trombitajátéka sem a konvencionális hangszerhasználaton alapszik, speciális készítésű negyedes trombitáját folyamatosan újrafelfedezi, ismeretlen megszólaltatási formulák és egy teljesen új, klisé-mentes zenei nyelvezet után kutat; ezért van az, hogy hangszere csak a legritkább esetben szólal meg úgy, ahogy azt egy trombitától várnánk. Hautzinger inkább belesziszeg, belemotyog, beleberreg, fújja, szívja – ezáltal mindig kizárólag a legszélsőségesebb hangokat csalja elő instrumentumából.”

Tudj meg róla többet ITT !

Erhard Hirt – gitár, elektronika

Erhard Hirt (1951) 16 évesen kezdett blues gitáron játszani, majd az ezt követő tíz év alatt jazz-orientált együttesekkel, experimentális rock együttesekkel, free jazz combokkal lépett fel (Jazzcomunity Leverkusenben/Kölnben) és különböző blues formációkkal turnézott. 1978-ban játszotta első improvizált szóló koncertjeit, később pedig a saját együttesével, olyan zenészekkel, mint Martin Theurer, Hans Schneider, Thorsten Müller, Pinguin Moschner és Wolfgang Fuchs. 1980-ban szervezte az első Freie Musik műhelyt Münsterben.
1981-ben megalapította a String Quintet-et. Szóló lemeze mellett felvételeket készített a Quartet XPact-el: Wolfgang Fuchs, Hans Schneider és Paul Lytton közreműködésével és egy trióval Radu Malfattival és Schneiderrel. Ő alapította 1984-ben a “King Übü Orchestrü” -t amelyben Wolfgang Fuchs, March Charig, Guido Mazzonl, Radu Malfatti, Phil Wachsmann, Alfred Zimmerlin és mások voltak partnerei, ezen kívül trióban Phil Minton-val és Willi Kellers-vel játszott együtt.
Hirt felbukkant már a legtöbb szokásos “free music” és jazz fesztiválon – Moers, a Total Music Meeting (Berlinben), Musique Action (Vandoeuvre-ben), Free Music (Antwerpenben) – éppúgy, mint kevésbé mindennapi helyeken: 1987 óta a wiesbadeni Humannoise Congress látja rendszeres előadójaként. Szintén a nevéhez fűződik a “Guitar Projects” sorozat szervezése a következő művészekkel együtt: Guitar Project I (1987): Derek Bailey , Stephan Witwer és Burkhart Rogalla; Guitar Project II (1988): Davey Williams, John Russel, Uwe Kropinski és Joe Sachse; Guitar Project III (1989): Mike Cooper , Kalle Laar, és Lothar Fiedler; Guitar Project IV (1990): Eugene Chadbourne, Valery Dudkin és Reinbert Evers; Guitar Project V (1992): Hans Reichel, Jean Marc Montera és Frank Rühl; Guitar Project VI (1993): Dave Draper, Michael Kolberg és Udo Herbst.

Több infó róla ITT !

Sőrés Zsolt Ahad

mélyhegedű, egyedi készítésű hangszerek, játékszintetizátorok, átalakított áramkörös játékok, lo-fi eszközök stb.

Sőrés Zsolt BIO

%d blogger ezt kedveli: