Kiállítás-záró hétvége

Aj Vej-vej: New York 1983-1993 – kiállítászárás
együttműködésben a magyarhangyával és az Amnesty International Magyarországgal.

November 24., szombat

17:00Winkler Nóra tárlatvezetése

17:45 Dr. Átol Dorottya, az Amnesty International Magyarország kampánykoordinátorának rövid összefoglalója a kínai rendszert bátran kritizáló Aj Vej-vejről és más aktivistákról – emberi jogi szempontból.

A nemzetközi kampányszervezet több mint 3 millió tagjával világszerte az emberi jogok elismeréséért küzd. Olyan világot szeretne, ahol minden egyes emberre vonatkoznak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában leírt jogok és a nemzetközi emberi jogi megállapodások.

18:00Never Sorry (90 min; angol, magyar felirattal )- Alison Klayman dokumentumfilmje Aj Vej-vejről

Aj Vej-vej Kína leghíresebb nemzetközi képzőművésze és legszókimondóbb kritikusa. Az igazságtalanság, a cenzúra, a lelketlen és merev jogi struktúrák ellen a művészet és a közösségi média eszközeit használja fel. A kínai hatóságok leállíttatták blogját, megpróbálták elhallgattatni, megverték, lerombolták új műtermét és fogva tartották. A Never Sorry című dokumentumfilmből megtudhatjuk, hogy mit jelent ellenállónak lenni a digitális korszakban. Aj Vej-vej elmossa a határvonalat művészet és politika között, fellépésével inspirálja a világ közvéleményét az igazság melletti kiállásra. Alison Klayman filmjéből bepillantást kapunk egy egyedülálló kínai művész küzdelmes történetébe.

%d blogger ezt kedveli: